Sikkerhet

Vi fokuserer på å gjøre tjenestene både trygge og brukervennlige. Du som kunde har også et ansvar for å beskytte datamaskinen din til bruk på Internett.

 
 
 
 
 
I all kommunikasjon mellom deg og oss benyttes kryptert forbindelse. Kontroller at nettleseren viser at kontakten din mot banken er sikret. I Internet Explorer vises dette med en liten hengelås på statuslinjen eller til høyre i adresselinjen.
 
Ikke oppgi sensitiv informasjon
Vi ber aldri kundene våre oppgi fortrolig informasjon via e-post. Hvis du skulle få en e-post som ser ut som den er fra Nordlandsbanken, og ber om sensitive opplysninger, må du ikke besvare denne men slette den umiddelbart. Ta kontakt med oss hvis du opplever dette eller er usikker på en e-post du har mottatt.

 
Gode råd for internettsikkerhet:
Hold nettleser, operativsystem og programmene dine oppdatert. Det kommer regelmessig sikkerhetsoppdateringer fra leverandørene, disse bør man installere snarest mulig. Det er mulighet for å sette på automatisk oppdatering av dette.
Installer internettsikkerhetsprogram som inneholder antivirus, antispionvare og brannmur. Mange leverandører tilbyr dette i en pakke. Hold også dette oppdatert, det kommer nye oppdateringer daglig.
Nordlandsbanken tilbyr alle sine nettbankkunder gratis antivirusprogram. Klikk på Antivirus i menyen når du er pålogget nettbanken din.
Sjekk at det er sikkerhetslås på nettbanksiden før du oppgir brukeridentitet og koder.
Vær forsiktig med å bruke ukjente PC’er til nettbanktjenester.
Oppgi aldri brukeridentitet eller koder på henvendelser fra noen, det være seg e-post, telefon eller direkte forespørsel. Dette gjelder også dersom man utgir seg fra å være banken, politiet eller andre.
Vær skeptisk til e-post med lenker i fra banken. Det er lett å forfalske e-post som leder til falske internettsider som lurer fra deg sikkerhetskoder.
Send aldri fortrolig informasjon med e-post. Dette gjelder kontoopplysninger, fødselsnummer, kredittkortnummer eller påloggingsinformasjon.
Vær kritisk til hvilke sider du oppsøker. Mange internettsider smitter ondsinnet programvare ved besøk.
Svært mange gratisprogrammer, skjermsparere og fildelingstjenester smitter virus og annen ondsinnet programvare. Vær kritisk til nedlastninger fra ukjente kilder.
 
        Ditt ansvar som bruker:

  • Koder fra kodebrikken, BankID passord og personlig kode må aldri oppgis til andre.
  • Sørg for at kode og kodebrikke for å logge inn i NettBank ikke kommer på avveie.
    Fortrolig informasjon (som fødselsnummer og kundenummer) skal aldri oppgis via e-post selv om du mottar en e-post hvor du blir bedt om å gjøre dette.
  • Vær nøye med å skrive riktig adresse når du besøker www.nordlandsbanken.no.
  • Når du er ferdig i NettBank, skal du avslutte ved å klikke på logg ut-knappen i menyen. Dette er spesielt viktig hvis du benytter en usikret datamaskin fra en Internettkaf&eacu